Åpningstider
Gratis adgang
Åpningstider:
- Mandag: stengt
- Tirsdag: 12:00 - 16:00
- Onsdag: 12:00 - 16:00
- Torsdag: 12:00 - 16:00
- Fredag: 12:00 - 16:00
- Lørdag: 12:00 - 16:00
- Søndag: 12:00 - 16:00
Gratis adgang
Åpningstider:
Besøksadresse
Rådhusgata 11, 4. etasje
4611 Kristiansand
Postadresse
Postboks 163
4662 Kristiansand
Org.nr.: 971 550 961
Direktør:
Cecilie Nissen
Tlf: 932 10 688
E-post: cecilie[at]kristiansandkunsthall.no
Administrativ leder:
Anna Willrodt
Tlf: 967 56 135
E-post: anna[at]kristiansandkunsthall.no
Kurator formidling og prosjektleder LES KUNST:
Linda Myklebust
Tlf: 924 22 894
E-post: linda[at]kristiansandkunsthall.no
LES KUNST aktivitetsleder og risoklubbansvarlig:
Åsne Ingersdatter
Tlf: 980 10 465
E-post: aasne[at]kristiansandkunsthall.no
leskunst[at]kristiansandkunsthall.no
Leder: Stina Skeie
Styremedlemmer: Thomas Hestvold, Kristin Søndersrød Ose, Anders Sletvold Moe, Ingrid Michaelsen, Kjetil Nordhus (vara)
Kristiansand Kunsthall en av Sørlandets ledende kunstinstitusjoner med formidling av samtidskunst gjennom utstillinger, arrangementer og publikasjoner. Institusjonen skaper nye verk i samarbeid med kunstnere og kuratorer. Vi er en utadrettet og publikumsvennlig arena for visuell kunst, som blander det uetablerte og gjennombruddsklare med det klassiske og etablerte. Gjennom vårt samarbeid med Kristiansand folkebibliotek ligger kunsthallens egenart i det tverrestetiske feltet i forholdet mellom billedkunst og litteratur. Våren 2018 starter Kristiansand Kunsthall en langsiktig satsing på nordisk samtidsmaleri, og vil på denne måten øke engasjementet og kunnskapen om maleriet som kunstnerisk medium.
Siden grunnleggelsen i 1881 har Christianssands kunstforening stimulert kunstlivet i Kristiansandsregionen og bidratt til økt forståelse og interesse blant publikum gjennom utstillinger og formidling. Navnet Kristiansand Kunsthall har vært benyttet siden 1. september 2012 for å bedre beskrive vår virksomhet. I dagens kunstfelt er grensene mellom de ulike kunstneriske praksisene blitt mindre, samtidig som utvekslingen på tvers av landegrensene har økt i omfang. En moderne kunsthall må gjenspeile denne utviklingen.
Kristiansand Kunsthall skal vise det fremste av samtidens billedkunstneriske uttrykk for et bredest mulig publikum. Den kunstneriske profilen skal være på nasjonalt og internasjonalt nivå, hvor den nyskapende kunsten gis en sentral plass. Ved sitt virke skal institusjonen sette standarder for hvordan samtidskunsten produseres og formidles.
Kristiansand Kunsthalls hovedmål:
Det visuelle kunstfeltet har gjennomgått store endringer i de siste tiårene. Dette har resultert i nye kunstneriske praksiser og uttrykk, nye produksjonsmåter, andre formidlingsformer, nye arenaer og en annen organisering av det kunstneriske arbeidet.
Også kunstforeningene i Norge har gjennomgått store forandringer, både økonomisk og innholdsmessig. Mange av de største kunstforeningene har opprettet kunsthaller. Dette innebærer profesjonelt drevne gallerier, hvor kravet til kvalitet i utstillingsprogrammet og utstillingslokalene er grunnleggende. I programmeringen av institusjonene vektlegges faglige standarder og samfunnsmessig funksjon fremfor umiddelbart salgbare utstillinger.
I Norge satses det gjennom Kulturløft II på visuell kunst og formidling. Vi har også for første gang i historien fått en stortingsmelding for visuell kunst. (Meld. St. 23 (2011–2012). I denne meldingen legges det vekt på de regionale visnings- og formidlingsarenaene for visuell kunst.
I Kulturutredningen 2014 påpeker også Enger-utvalget behovet for et lokalt kulturløft, hvor de med referanse til meldingen om visuell kunst fremhever betydningen av «utstilingshonorar» og «styrking av produksjonsmidlene i institusjonene».
Kristiansand Kunsthalls ambisjoner om å produsere og formidle samtidens kunstneriske uttrykk er solid forankret i sentrale kulturpolitiske føringer. Institusjonens ambisjoner representerer også et viktig bidrag til å styrke det regionale som maktfaktor og den kunstneriske kraft i norsk kunstliv, ved at offentlig ressurser kanaliseres via institusjonen og ut til kunstnerne.
For å oppnå disse målsettingene vil Kristiansand Kunsthall arbeide for at institusjonen i hovedsak finansieres ved statlige tilskudd. I denne sammenheng er det viktig at det lokale ressursgrunnlaget styrkes både gjennom medlemspleie og ved offentlige og private tilskudd fra lokale og regionale samarbeidspartnere.
Kristiansand Kunsthall er en medlemsforening og registrert i Frivillighetsregisteret. Foreningens formål er å fremme interessen for og formidle kunnskap om samtidskunst og kunstens plass i samfunnet. Foreningen har ikke erverv som formål. Medlemskap er åpent for alle.
Bli medlem og støtt Kristiansand Kunsthall!
Medlemsfordeler inkluderer:
Vi har 5 forskjellige medlemskap:
Gi et medlemskap i gave? Det gjør du her.
Meld deg inn her:
Kunsthallene i Norge er en forening hvis formål er å ivareta de norske kunsthallenes interesser og å formidle kunnskap om kunst og kunstens plass i samfunnet nasjonalt og internasjonalt.
Medlemmer
Kristiansand Kunsthall, Kunsthall Stavanger, Oslo Kunstforening, Tromsø Kunstforening, Kunsthall Grenland, Kunsthall Oslo, Fotogalleriet, Trafo Kunsthall, Bomuldsfabriken, Kunsthall 3.14, Kunsthall Trondheim.
Medlemskap
Som medlemmer antas ikke-kommersielle norske kunsthaller som arbeider profesjonelt med samtidskunst. Det er en forutsetning at institusjonens kunstneriske leder er kurator eller har tilsvarende kunstfaglig kompetanse. Lederen bør vare fulltidsansatt, og institusjonen skal vare i drift hele året. Utenlandske kunsthaller og kunstmuseer kan bli tilknyttet som medlemmer uten stemmerett.
Søknad om medlemskap vil bli behandlet av styret. Medlemskap i foreningen er først gyldig og skal regnes fra den dag kontingent er betalt.
Etter at arkitektfirmaet 4B v/ Bjørn Hovstad i 1978 vant arkitektkonkurransen, sto det nåværende Kristiansand folkebibliotek klart til innflytting i 1979, med Kunstforeningens lokaler i 4. etasje. Biblioteket ligger sentralt plassert med kvartalsside mot Domkirken og parken, og med front mot Torget. Kristiansand folkebibliotek mottok i 1983 Houens fonds diplom, en av Norges fremste utmerkelser innen arkitektur og byggeskikk. Det er en anerkjennelse av at arkitektarbeidet har utforming utover det som følger av at bygget skal oppfylle visse funksjonelle krav.